Fondul de Garantare a Depozitelor isi infiinteaza departament de management al riscului

de D. Popa, D. Comache     HotNews.ro
Miercuri, 18 noiembrie 2009, 12:05 Economie | Finanţe & Bănci

Fondul de Garantare a Depozitelor isi infiinteaza departament de management al riscului si departament de comunicare, acestea fiind unele din prioritatile lui Eugen Dijmarescu in fruntea institutiei, a declarat acesta pentru HotNews.ro. De asemenea, Dijmarescu doreste o mai stransa colaborare cu BNR, Asociatia Romana a Bancilor, Ministerul de Finante si cu Parlamentul, precum si armonizarea legislatiei UE cu cea romaneasca in materie de garantare a depozitelor.

Eugen Dijmarescu a fost numit director al Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar in urma cu aproximativ o luna. Inainte de a fi numit in fruntea Fondului de Garantare, Dijmarescu a fost viceguvernator al BNR, unde a coordonat directia Operatiuni de Piata si comitetul de Administrare a Rezervelor Internationale ale BNR.

In locul sau, in functia de viceguvernator al BNR a fost numit Bogdan Olteanu.

Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar este un sistem de protectie a depunerilor populatiei sub forma depozitelor la societatile bancare, in cazul in care acestea se afla in imposibilitatea de a onora obligatiile fata de deponenti.

Fondul garanteaza depunatorilor la bancile membre, in cazul insolvabilitatii sau falimentului acestora, o anumita suma maxima. Plafonul de garantare este pe deponent si include atat sumele in lei, cat si pe cele in valuta, referindu-se atat la valoarea depozitului, cat si la dobanzile aferente.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

372 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  capusa inutila (Miercuri, 18 noiembrie 2009, 18:38)

  radu [anonim]

  uite asa creste capusa inutila.
  ce management al riscului? creditele sunt garantate la inceput si in limita a 60 mii eur, deci ricul nu are nevoie de management.

  pe urma ce vor? sa analizeze cate apartamente vor lua inapoi?

  ce vrajeala....


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version