Goldman Sachs si-a cerut miercuri scuze pentru participarea la declansarea actualei crize financiare si a anuntat un program de 500 de milioane de dolari destinat sustinerii a 10.000 de IMM-uri americane, noteaza Bloomberg .

"Am participat cu certitudine la lucruri care nu erau corecte si pe care acum le regretam. Ne cerem scuze pentru asta”, a declarat seful Goldman Sachs (GS), Lloyd Blankfein, care declarase cu cateva zile in urma ca bancile au un rol social si ca lucreaza “in slujba lui Dumnezeu”.

Scuzele prezentate vin intr-un moment in care banca este supusa tirului de critici din partea opiniei publice. GS a pus deoparte 16,7 miliarde de dolari pentru a-i recompensa pe traderi si pe angajatii din top management, ceea ce ar reprezenta circa 500.000 de dolari prima/top manager.

Recent anuntatul plan de sprijin al IMM-urilor va fi co-finantat de miliardarul Warren Buffett, care cumparase in ianuarie, actiuni Goldman Sachs in valoare de cinci miliarde de dolari, va consta in alocarea anuala a cate 100 de milioane de dolari timp de 5 ani.

Suma de 100 de milioane reprezinta pentru GS echivalentul profitului pe cel mult 10 zile din an.