Datele din luna octombrie arata ca scaderea economica s-a incheiat, iar perspectivele pentru lunile noiembrie si decembrie sunt de crestere, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu, citat de Mediafax. El a aratat ca un aport semnificativ la revenirea economica apartine sectorului energetic.

  • "Rezultatele la octombrie demonstreaza ca s-a pus capat caderii economice in Romania si perspectivele pe noiembrie si decembrie sunt de crestere."
  • "Vreau sa va spun ca sectorul cu cel mai mare aport in stoparea caderii economice a Romaniei este sectorul energetic, care a fost pe plus din punct de vedere al cresterii economice in toata aceasta perioada."

In trimestrul al treilea, Produsul Intern Brut (PIB) a scazut cu 0,7%, in termeni reali, fata de perioada aprilie-iunie, declinul economiei in serie bruta fata de perioada similara din 2008 fiind de 7,1%, potrivit estimarilor Institutului National de Statistica.

Ministerul Finantelor Publice a modificat in scadere estimarea privind contractia PIB din acest an, de la 8% la 7-7,5%, a anuntat, joi, secretarul de stat in institutie Gratiela Iordache.