Ministerul Finantelor Publice (MFP) va lansa pe piata interna de capital o emisiune de titluri de stat cu o valoare de 500 milioane de euro, cu maturitate la un an, se arata intr-un comunicat al institutiei. Licitatia va avea loc in data de 26 noiembrie, iar sumele atrase vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

La licitatia din 6 noiembrie, MFP a reusit sa atraga 793 de milioane de euro, cu maturitate la trei ani, la un randament maxim de 5,25% pe an.

Deficitul bugetului general consolidat a ajuns dupa primele zece luni ale acestui an la 5,2% din Produsul Intern Brut (PIB) estimat pentru 2009, a declarat saptamana trecuta Gheorghe Pogea, ministrul interimar al Finantelor.

Autoritatile romane si Fondul Monetar International (FMI) au agreat, dupa misiunea de evaluare a Fondului din august, o noua tinta de deficit bugetar pentru finalul acestui an, de 7,3% din PIB, la o contractie economica de 8,5% pentru acest an si o valoare a PIB de 497,3 miliarde de lei.