Agentia de rating Coface, detinuta in prezent de grupul bancar francez Natixis ar putea fi vanduta, presa franceza sustinand ca banca de investitii Rothschild a fost insarcinata sa gestioneze tranzactia. Potrivit surselor citate de media franceza, valoarea Coface a scazut cu 10% dupa cele 9 luni din acest an, iar principalii competitori de pe piata franceza, Euler Hermes si Atradius, urmeaza sa fie si ei scosi la mezat.

Unui cumparator ar putea fi dificil, cata vreme bancile care ar depune oferte sunt cotate de Coface, aflandu-se astfel intr-un potential conflict de interese.

Zvonul a fost confirmat de Laurent Mignon, directorul general al Natixis, care intr-un interviu acordat Journal des Finances a declarat ca asiguratorul de credit Coface nu face parte din activitatea de baza a grupului, insa, spune Mignon, interesul Natixis in mentinerea Coface nu a disparut cu totul.

Cristian Ionescu, seful Coface, a sunat la redactie, transmitandu-ne cateva amanunte legate de zvonurile care circula de o buna bucata de vreme. "Natixis, care detine Coface, a facut niste studii cu ajutorul companiei de consultanta McKinsey. In urma acestor studii, s-a a juns la concluzia ca firma Coface nu este core strategic activity pentru Natixis. Ca urmare, au inceput sa sune telefoanele si sa intrebe daca e de vanzare. Cum piata este la pamant, banii obtinuti acum ar fi probabil mai putini decat suma asteptata. Parerea mea este ca se va vinde, dar se asteapta conditii mai bune de piata", a spus Ionescu.

Coface opereaza in Romania din 1996 in domeniul risk managementului, iar din aprilie 2007, compania furnizeaza si serviciul asigurarea de credit comercial. In acest moment, Coface este singurul furnizor de servicii integrate de management al riscului de credit din Romania, oferind asigurari de credit, informatii de afaceri, managementul creantelor.