Varujan Vosganian, unul dintre autorii schitei de program economic al aliantei PNL-PSD a precizat pentru Hotnews.ro ca luni va avea loc intalnirea tripartita PNL-PSD-Klaus Johannis, in care primarului de Sibiu ii va fi prezentata o schita comuna a masurilor economice, urmand ca acesta sa o completeze sau sa o accepte in varianta propusa.

"Pana luni trebuie sa ne punem de acord, pentru ca nu dorim sa vina Johannis in tara si noi sa mergem si sa ajungem sa ne certam in fata lui. Mai intai stabilim ce avem in comun cu colegii din PSD. E vorba despre renuntarea la impozitul minim pe cifra de afaceri, reducerea CAS ca sa infiintam locuri de munca, stimulente fiscale si asa mai departe. Nu lucreaza nimeni la niciun program de guvernare, cum am tot citit in presa. Pur si simplu ne punem ne acord cu cateva masuri economice", a declarat Vosganian pentru Hotnews.ro

El a mai spus ca urmeaza sa dialogheze cu reprezentantii mediului de afaceri si cu cei ai bancherilor, dar "sa nu se astepte nimeni sa avem intalniri infinite". Potrivit fostului ministru de Finante, "o sa existe contacte la nivel reprezentativ si consultativ".

Oficialii AOAR, ai Asociatiei Romane a bancilor si cei din multinationalele care opereaza in Romania sunt insa sceptici. "Cu Nita (Constantin Nita, coordonatorul programelor economice din PSD- n.n) ne-am intalnit acum 3 luni si i-am spus cum vedem noi solutia acestei crize, din punct de vedere economic. Dupa asta, el a iesit cu programul acela in 24 de puncte, in care se regaseau si cateva dintre proiectele noastre.

De atunci insa nu a mai existat niciun contact cu PSD. Cat despre PNL, gandirea lor liberala le e suficienta si nu mai trebuie consultat nimeni. Cand le-am spus ca poate am avea si noi cateva propuneri de facut, ni s-a spus ca noi guvernam, ci ei", a declarat Cristian Parvan, secretarul general al AOAR.

Surse din Asociatia Romana a Bancilor spun ca oficial nu s-a primit niciun telefon de la actuala coalitie, desi la alegerile precedente au existat intalniri si consultari pe probleme specifice. "Poate vor suna dupa ce discuta cu Johannis", s-a exprimat un oficial al ARB, pentru Hotnews.ro

Reprezentantii multinationalelor spun ca exista o serie de propuneri ale companiilor straine care deruleaza afaceri in Romania, acestea fiind cuprinse in Cartea Alba, editata de Foreign Investors Council (FIC). "Nici nu trebuie sa ne sune nimeni. Sa se uite acolo pe site si vor vedea care sunt propunerile mediului de afaceri strain.

Daca vor sa ia nota de ele, foarte bine. Daca nu, vom asista la mutarea afacerilor la bulgari sau la maghiari, care se uita in jur si reactioneaza mai rapid la sugestiile venite din mediul de afaceri", au declarat surse din comunitatea oamenilor de afaceri straini.