Circa 200 de companii din categoria celor declarate anterior inactive, isi vor putea relua activitatea din data de 11 decembrie, potrivit unui ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala publicat pe pagina de Internet a Institutiei.

Din numarul total de firme aprobate de Fisc ca si contribuabili reactivati, circa un sfert sunt din Bucuresti. O serie de firme declarate anterior contribuabili inactivi si care doresc intrarea in activitate solicita acest lucru printr-o adresa ANAF si din trei in trei luni institutia aproba lista firmelor reactivate. In data de 25 noiembrie a fost emis un ordin al presedintelui ANAF (nr.1.487) pentru aprobarea listei contribuabililor reactivati, precizeaza un comunicat al ANAF.

Ordinul a fost afisat concomitent la sediul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si pe pagina de Internet a Ministerului Finantelor Publice - portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Documentul intra in vigoare in cincisprezece zile de la data publicarii pe pagina de internet si afisarii la sediul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, conform legii, incepand de vineri, 11 decembrie 2009.