Majoritatea institutiilor bancare nu vor avea program cu publicul de Ziua Nationala a Romaniei. Exceptie fac unele unitati bancare care activeaza in cadrul marilor centre comerciale, care vor avea program special.

Unitatile teritoriale ale Bancii Comerciale Carpatica nu desfasoara program de lucru cu publicul in data de 1 decembrie 2009.

Unitatile Bancii Comerciale Romana (BCR) nu vor lucra cu publicul in data de 1 decembrie. Astfel, unitatile teritoriale retail, inclusiv cele din incinta mall-urilor, Centrele de afaceri corporate, complexele de pregatire si administratia centrala nu vor avea program cu publicul in aceasta zi.

Unitatile BRD nu vor avea program de lucru in data de 1 decembrie. Exceptie vor face agentiile situate in incinta centrelor comerciale (Carrefour, Auchan, Cora, Kaufland), cele din mall-uri si agentiile Henri Coanda (Visa Tax) si Giarmata (aeroportul Timisoara), care vor lucra conform programului normal de lucru.

Unitatile Bancii Transilvania vor fi inchise marti, 1 decembrie, cu exceptia celor aflate in centre comerciale.

Ziua de 1 decembrie este zi nelucratoare pentru unitatile Raiffeisen Bank, inclusiv pentru Call Center-ul bancii. Call Center-ul va asigura asistenta permanenta pentru carduri, MyBanking, Raiffeisen Online si clientii Exclusive. Nu se vor putea efectua tranzactii prin Raiffeisen Direct, cu exceptia acelor clienti care si-au activat facilitatea Raiffeisen Direct Interactiv si au setate plati prestabilite. Programul pentru efectuarea tranzactiilor prin Raiffeisen Direct Interactiv este 8:00 - 17:00. Pe 1 decembrie vor functiona insa unitatile Raiffeisen Bank din cadrul hypermarket-urilor si mall-urilor.

Sucursalele RBS Romania vor fi inchise in ziua de 1 decembrie, insa banca anunta ca plata ratelor poate fi efectuata in magazinele din reteaua Praktiker, care vor fi deschise conform programului normal de functionare.

Sucursalele UniCredit Tiriac Bank vor fi inchise pe data de 1 decembrie, singurele unitati care vor functiona fiind Agentiile Metro, cu program intre orele 09.00 – 18.00.

Oficiile Postei Romane vor fi inchise cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.