Conglomeratul Dubai World sustine ca a demarat negocieri "constructive" cu bancile pentru a reesalona datorii in valoare de 26 de miliarde de dolari, incluzand obligatiunile unitatilor Nakheel World si Limitles World, informeaza Bloomberg.

Datoriile generate de subsidiari precum Infinity World Holding, Istithmar World si Ports & Free Zone World vor fi excluse din cadrul negocierilor deoarece aceste companii "se afla pe o pozite financiara stabila, reiese dintr-un comunicat al Dubai World. Gigantul din Emiratele Arabe Unite cauta sa intarzie plata unei parti din datoria sa totala de 59 de miliarde de dolari, fapt care alunga teama unui impact negativ pronuntat asupra procesului de redresare a sistemului financiar global. Bursa americana a reactionat pozitiv dupa anunt, indicele Standard & Poor's inregistrand o crestere de 0.4%.

Administratia emiratului Dubai a anuntat luni ca nu isi va asuma responsabilitatea pentru datoriile de milioane de dolari ale celui mai important conglomerat de stat. Aceasta afirmatie va descuraja creditorii care sperau ca emiratul sa garanteze pentru imprumuturile catre Dubai World