Economia Emiratelor Arabe Unite este "sanatoasa", sustine seicul Khalifa bin Zayed al-Nahayan, presedintele federatiei, dupa ce temerile cu privire la datoria Dubaiului au afectat pietele internationale, potrivit AFP.

"Tin sa asigur pe toata lumea ca tara noastra este mai puternica, iar economia noastra este sanatoasa", a spus in cadrul unui discurs Sheikh Khalifa bin Zayed al-Nahayan, care este si suveranul emiratului Abu Dhabi, citat de agentia de presa WAM.

Conglomeratul Dubai World a demarat negocieri "constructive" cu bancile pentru a reesalona datorii in valoare de 26 de miliarde de dolari, incluzand obligatiunile unitatilor Nakheel World si Limitles World.

Datoriile generate de subsidiari precum Infinity World Holding, Istithmar World si Ports & Free Zone World vor fi excluse din cadrul negocierilor deoarece aceste companii "se afla pe o pozite financiara stabila, reiese dintr-un comunicat al Dubai World.

Administratia emiratului Dubai a anuntat luni ca nu isi va asuma responsabilitatea pentru datoriile de milioane de dolari ale celui mai important conglomerat de stat. Aceasta afirmatie va descuraja creditorii care sperau ca emiratul sa garanteze pentru imprumuturile catre Dubai World.

Suveranul emiratului Dubai a declarat marti ca guvernul pe care il conduce si compania Dubai World sunt entitati separate.

"A asocia grupul Dubai World cu guvernul din Dubai este un lucru gresit", a spus seicul Mohammad bin Rashed al-Maktoum in prima sa declaratie publica facuta dupa ce conglomeratul detinut de stat a solicitat saptamana trecuta un moratoriu de sase luni pentru datoriile scadente.