Veniturile bugetare s-au ridicat in luna noiembrie la 12,1 miliarde de lei, cu 125 milioane de lei mai mult decat in perioada similara a anului trecut, a declarat miercuri Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor, citat de NewsIn. Cresterea veniturilor bugetare s-ar datora "unor incasari mai bune din accize si a unei mai bune colectari".

"Veniturile la bugetul general consolidat au fost de 12,101 miliarde de lei, mai mari cu 125 milioane de lei fata de luna noiembrie a anului trecut, pe fondul unor incasari mai bune din accize si a unei mai bune colectari", a afirmat Pogea.

Aceasta ar fi prima crestere a veniturilor bugetare din noiembrie 2008 si pana in prezent, cand criza economica a inceput sa fie puternic resimtita la nivelul economiei romanesti.

Deficitul bugetului general consolidat a scazut usor dupa primele zece luni ale acestui an la aproape 25,507 miliarde de lei, echivalent cu 5,1% din Produsul Intern Brut (PIB) estimat pentru 2009. La finele lunii octombrie, veniturile bugetului general consolidat au insumat 131,0 miliarde de lei, in timp ce cheltuielile au fost de 156,6 miliarde de lei.

Autoritatile romane si Fondul Monetar International (FMI) au agreat, dupa misiunea de evaluare a Fondului din august, o noua tinta de deficit bugetar pentru finalul acestui an, de 7,3% din PIB.