Raiffeisen International va lansa in 2010 o banca directa (institutie care isi va vinde produsele in sistem online, fara construirea de sucursale si agentii) pe anumite piete din Europa Centrala si de Est, care va viza segmentul retail si se va concentra initial pe furnizarea de produse de economisire.

"Noua noastra banca directa se va adresa nevoilor unice si intereselor clientilor utilizatori de Internet al caror numar este in continua crestere in Europa Centrala si de Est. Punand la dispozitia acestui segment distinct de clienti produse si servicii online de ultima generatie, banca directa va completa in mod ideal oferta noastra de baza si va contribui la intarirea lichiditatii Grupului” a declarat Herbert Stepic, presedintele Raiffeisen International.

El a precizat ca investitia in aceasta banca directa demonstreaza angajamentul grupului fata de Europa Centrala si de Est si convingerea ca procesul de convergenta a regiunii va continua.

"Banca directa va functiona prin intermediul unei platforme IT unice pentru toate tarile in care aceasta isi va incepe operatiunile. Licenta primita de banca permite inceperea operatiunilor in toate tarile care sunt membre UE. Deci, si Romania este un candidat logic. Primii pasi in 2010 vor fi insa facuti pe piete mai mici din cele sapte tari membre UE in care Raiffeisen International are banci subsidiare (Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia)", a declarat pentru HotNews.ro Michael Palzer, head of communications Raiffeisen International.

Autoritarea de reglementare a pietei financiare din Austria a acordat licenta de functionare pentru aceasta banca, iar principiul de „Pasaport unic european” ii permite noii entitati sa intre pe piata banca din o alta tara membra UE printr-o simpla notificare a autoritatilor de reglementare competente.

Noua banca va avea sediul in Viena si va opera ca subsidiara a Raiffeisen International sub licenta bancara austriaca.