Guvernul britanic intentioneaza sa introduca un impozit suplimentar pe bonusurile bancherilor, pe fondul temerilor cu privire la un "sezon generos" pentru personalul cu functii de conducere din banci, in ciuda crizei financiare mondiale, potrivit AFP. Ministrul de Finante Alistair Darling are in vedere aplicarea unui impozit pe bonusurile bancherilor ce depasesc un anumit nivel, care ar putea fi inclus in cadrul proiectului de buget pentru anul fiscal 2010-2011.

Acest impozit ar urma sa fie aplicat atat bancilor britanice, cat si bancilor care au sucursale in Marea Britanie, arata BBC.

Un astfel de impozit ar fi popular in Marea Britanie, unde populatia este nemultumita de atitudinea bancilor, care au reinceput sa plateasca prime uriase, fara a lua in considerare sumele uriase primite de la stat.

Aceasta masura vine dupa ce RBS, banca detinuta in proportie de 70% de catre stat, a anuntat ca vrea sa plateasca prime in valoare de 1,6 miliarde de euro, iar conducerea a amenintat ca demisioneaza daca autoritatile blocheaza plata acestor bonusuri.