Banca Angliei a mentinut joi dobanda de politica monetara la minimul record de 0,50% si a anuntat ca va continua planul de cumparare de active de 200 miliarde de lire sterline, potrivit Reuters. Oficialii bancii au lasat sa se inteleaga ca nu vor modifica politica monetara cel mai probabil pana in februarie, cand vor aparea noile prognoze cu privire la cresterea economica si la inflatie.

Programul, prin care banca centrala sustine lichiditatea din piete cumparand direct active, expira in aceeasi luna. Economistii sunt de parere ca sumele alocate acestui program nu vor fi suplimentate, avand in vedere ca economia da semne ca va iesi din cea mai severa recesiune de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Acest program a fost lansat in luna martie si este o incercare fara precedent din partea unei banci centrale de a scoate economia din recesiune.

Potrivit Reuters, in prezent, economia britanica da semne de revenire: preturile de pe piata imobiliara cresc, iar analizele indica relansarea activitatii.