Romania are sanse mari ca in luna ianuarie sa primeasca a treia transa a imprumutului de la FMI, a declarat Emil Boc, premierul interimar al Guvernului. Acesta nu exclude posibilitatea ca urmatoarea transa sa fie acordata concomitent cu cea de-a patra. "In ianuarie sunt sanse sa primim cel putin una (n.red transa), daca nu doua", a precizat premierul.

Potrivit acestuia, chiar si in lipsa banilor de la FMI, luna decembrie este asigurata in ceea ce priveste plata salariilor si pensiilor. A treia transa, de 1,5 miliarde euro, era programata initial pentru jumatatea lunii decembrie, insa a fost amanata pana la data formarii unui nou Guvern. Transa a patra este de peste 800 milioane de euro. Emil Boc a mai spus ca vor fi asigurate si pentru luna ianuarie resursele financiare necesare platii salariilor si pensiilor.

O delegatie a Fondului Monetar International s-a intalnit, luni dimineata, la Ministerul Finantelor, cu reprezentantii Guvernului de la Bucuresti, pentru discutii privind bugetul pe 2010. Expertii FMI au venit la Bucuresti pentru a lucra la finalizarea proiectului de buget pe 2010, alaturi de cei ai Comisiei Europene.

"Pe parcursul acestei saptamani, marti, miercuri, vom avea discutii si cu alti reprezentanti ai FMI pe marginea proiectarii bugetarii finale", a mai spus Boc.