Premierul Emil Boc a declarat miercuri, in timpul intalnirii cu delegatia FMI de la Palatul Victoria, ca Romania s-a incadrat in conditiile economice impuse pentru anul 2009. Potrivit premierului, masurile care au fost luate in 2009 si cele care vor fi luate de viitorul Guvern "sunt sanatoase pentru sistemul public din Romania, pentru functionarea statului".

„Am facut o analiza cu colegii de la Ministerul Finantelor si, dupa datele pe care le avem, credem ca ne incadram in conditiile economice ale anului 2009. (...) Din punctul de vedere al colegilor mei, aveti in fata membrii Guvernului care in acest an au reusit cu toate greutatile politice si economice sa ajunga la sfarsitul anului cu respectarea angajamentelor pe care le avem fata de romani si fata de Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala", a spus Boc.

O echipa restransa a FMI se afla de luni la Bucuresti pentru discutii cu Finantele pe tema bugetului de stat pe 2010. Romania va primi cea de-a treia transa de la FMI cel mai probabil in luna februarie a anului viitor, a declarat seful misiunii de evaluare a acordului, Jeffrey Franks. Acesta nu exclude posibilitatea ca si transa a patra sa fie primita simultan.