Trezoreria Statelor Unite a amanat vanzarea pachetului de actiuni pe care il detine la Citigroup, in conditiile in care banca inregistreaza o cerere redusa pentru actiunile nou-emise pentru rambursarea ajutoarelor de stat, potrivit AFP. Citigroup a fixat un pret de vanzare de 3,15 dolari pentru o actiune, cu mult sub pretul mediu platit de guvernul american cand a preluat o participatie de 34% in cadrul grupului bancar.

Totodata, pretul de vanzare al unei actiuni nou emise este sub cotatia din sedinta de miercuri a New York Stock Exchange, de 3,45 dolari pe actiune.

In aceste conditii, Trezoreria SUA a amanat cu 90 de zile vanzarea pachetului de actiuni pentru a evita pierderile uriase.

De asemenea, guvernul a anuntat ca va vinde actiunile pe care le detine la Citigroup in urmatoarele 12 luni, in loc de 6-12 luni, cum prevedea anterior.

Citigroup a primit 45 miliarde de dolari intre octombrie 2008 si ianuarie 2009 ca ajutoare de la statul american, care a ajuns sa detina 34% din capitalul bancii, impunand in schimb constrangeri in ceea ce priveste administrarea bancii, legate in special de remuneratiile primite de conducere.

Programul guvermanental de salvare a bancilor din SUA prevede sustinerea acestora pana ce devin capabile sa ramburseze ajutoarele "in mod prudent".