Senatorul independent de stanga Bernie Sanders, a solicitat presedintelui american Barack Obama sa renunte la nominalizarea in fruntea Bancii Centrale a lui Ben Bernanke pentru inca un mandat, anunta agentia de presa AFP.

"Ii cer presedintelui Obama sa vina cu un alt candidat care sa inteleaga ca interesul lui principal este protejarea clasei de mijloc, a familiilor de muncitori din Amercia si nu a bancherilor de pe Wall Street ", a declarat Sanders. El ii reproseaza presedintelui Fed ca a asistat fara sa faca mai nimic la diagnosticarea dezastrului si la prabusirea economiei.

Comentariile senatorului american vin in momentul in care Comisia Bancara din Senat a anuntat ca joia urmatoare se va pronunta asupra reconfirmarii lui Bernanke in fruntea Fed. Pozitia sefului Bancii Centrale este insa una foarte puternica, Bernanke tocmai fiind ales de revista Time ca personalitate a anului 2009, pentru modul in care a gestionat criza financiara care a lovit America.

Mai mult, purtatorul de cuvant al presedintelui SUA a declarat miercuri ca Barack Obama are deplina incredere in seful Fed, astfel ca demersul senatorului de stanga are putine sanse de a se solda cu un raspuns pozitiv.