Bugetul pe 2010, inclusiv estimarea de crestere economica de 1,3% a fost facut pe cifrele rezultate din calculele colegilor de la Comisia Nationala de Prognoza, a declarat pentru HotNews Gheorghe Gherghina, autorul proiectului de buget pe 2010.

Presedintele CNP, Ion Ghizdeanu, a confirmat acest lucru, precizand ca cifra de 1,3% de crestere economica se datoreaza investitiilor din infrastructura.

"Asta in conditiile in care trendul de revenire al celorlalte economii europene se pastreaza", a declarat Ghizdeanu pentru HotNews. "La modul general, cresterile provin din activitatea industriala si din efectul de baza. Motorul principal, care ar putea duce cresterea economica, vor fi investitiile din infrastructura", a mai spus seful CNP.

Potrivit estimarilor oficiale, Romania va inregistra o crestere economica de 1,3% si un deficit bugetar de 5,9%, a declarat, duminica, premierul desemnat Emil Boc, anuntand lista ministrilor viitorului Cabinet si principiile programului de guvernare.

Este o prognoza 'realista' si se bazeaza pe analize de specialitate, inclusiv pe cele ale expertilor Fondului Monetar International si Comisiei Europene, a precizat Emil Boc. Estimarea anterioara situa cresterea economica la 0,5%.