Taxa pe consum (TVA) si accizele- principalele resurse ale bugetului in 2010. Modificarile fata de 2009 sunt minore

de Dan Popa     HotNews.ro
Miercuri, 23 decembrie 2009, 15:23 Economie | Finanţe & Bănci

 documente
(23 Dec 2009) PDF, 34KB
TVA-ul si accizele sunt sursele cele mai consistente de bani ale bugetului pe anul viitor, se arata in documentul obtinut de HotNews.ro. "Taxa pe consum", cum mai este denumita TVA, urmeaza sa aduca la buget peste 35,5 miliarde de lei in vreme ce accizele vor contribui cu peste 16,8 miliarde de lei (cu 4 miliarde de lei mai mult decat in 2009) la buget, se mai arata in document.

Potrivit bugetului, companiile care isi desfasoara activitatea in Romania vor contribui din impozitul pe profit cu peste 10 miliarde de lei, in vreme ce sistemul bancar va aduce la buget de zece ori mai putin (1,2 miliarde de lei), dar dublu fata de banii proveniti din impozitul pe profitul sistemului bancar din acest an.

Bugetul mai mizeaza in 2010 pe venituri fiscale de 54,2 miliarde lei, mai mari cu 4 miliarde de lei fata de cele din acest an, in vreme ce veniturile nefiscale ar urma sa adauge 8,6 miliarde lei, de trei ori mai mult decat cele stranse in acest an. In total, Bugetul de stat conteaza pe venituri de 66,6 miliarde lei si pe cheltuieli de 101,67 miliarde lei, deficitul bugetar estimat fiind asadar de 35,02 miliarde lei.

Veniturile nefiscale sunt alcatuite din banii virati la buget din profitul net al regiilor autonome sau a institutiilor publice finantate de stat. Astfel, regiile autonome varsa o parte din profitul net la bugetul  de stat sau la bugetul local al judetului, municipiului, orasului sau comunei in functie de institutia sub a carei autonomie functioneaza. In cazul institutiilor publice finantate integral de la buget, acestea sunt obligate prin lege sa vireze orice venit obtinut.

Veniturile fiscale ale bugetului de stat sunt de fapt impozitele pe venit, profit, avere, tranzactii, taxa pe valoare adaugata (TVA) si accize.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

1561 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri