Proiectul bugetului de stat va fi trimis joi in Parlament dupa ce datele stabilite ieri in sedinta de Guvern sunt introduse de catre ministere in proiectul bugetului, a declarat miercuri seara premierul Emil Boc.

El a precizat ca bugetul pe anul 2010 poate asigura resursele financiare necesare pentru achitarea obligatiilor sociale ale statului si ca accentul va fi pus pe sustinerea mediului de afaceri si relansarea economiei in 2011, scrie NewsIn.

"Daca proiectul de buget va fi aprobat de catre Parlament in forma pe care noi o propunem, vom avea resursele financiare asigurate in anul 2010 pentru tot ce inseamna obligatii sociale ale statului si pentru a putea diminua numarul de someri si in acelasi timp sa avem mai multe locuri de munca, asigurand mediului de afaceri conditii prielnice pentru manifestare si dezvoltarea investitiilor", a declarat Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern in urma careia a fost aprobat proiectul Legii bugetului de stat si proiectul Legii asigurarilor sociale pentru 2010.

Premierul a asigurat ca TVA-ul si cota unica vor ramane la nivelul anului 2009, de 19% si respectiv 16%, precum si contributiile de asigurari sociale si prevederea neimpozitarii profitului reinvestit, existand "posibilitatea deschisa" ca pensia minima garantata sa creasca in ritm cu inflatia.

"Ne propunem pentru anul 2010 sa asiguram o relansare a economiei nationale, pentru a pregati consolidarea cresterii economice din anii urmatori. Accentul in 2010 il vom pune pe sustinerea mediului de afaceri, astfel incat sa putem proteja si crea noi locuri de munca", a mai spus Boc.