Vladimir Potanin, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri rusi, a anuntat ca vrea sa devina actionar al bancii franceze Societe Generale prin intermediul holdingului Interros, scrie France Presse. Societe Generale - care detine in Romania BRD - este prezenta si pe piata rusa.

Aici, Societe Generale detine 64,7% din banca Rosbank, restul actiunilor fiind detinute chiar de Interros. Societe Generale mai controleaza banca de retail SG Vostok, precum si bancile specializate in credite imobiliare DeltaCredit si Rusfinansbank.

"Planul nostru strategic este de a deveni in curind actionari ai Societe Generale, si partenerii nostri francezi au salutat ideea", a spus Potanin pentru Interfax, adaugind ca o decizie finala va fi luata in 2011, dupa ce Societe Generale isi va unifica afacerile din Rusia.

Vladimir Potanin, a carui avere a fost estimata de Forbes la 2,1 miliarde dolari in 2009, este unul dintre cei mai bogati rusi. Holdingul Interros controleaza, printre altele, si gigantul Norilsk Nikel, cel mai mare furnizor mondial de nichel.

Potanin, fiul unui fost nomenclaturist sovietic, si-a pus bazele imperiului in anii '90, in urma unor controversate manevre financiare cu fonduri publice. A fost membru in administratia Boris Eltin.