Comisia pentru Administratie Publica din Parlament a avizat pozitiv, marti, bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului pe anul 2010. Bugetul ministerului condus de Elena Udrea a fost votat in unanimitate de membrii comisiei. Comisiile de specialitate din Parlament au inceput, marti, dezbaterea bugetului de stat pe 2010. Acesta ar trebui aprobat pana in 20 ianuarie, cand la Bucuresti sunt asteptate sa soseasca misiuni ale Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale. Discutiile in plen sunt programate sa inceapta in 11 ianuarie.

Potrivit Antena 3, Elena Udrea a afirmat, in fata membrilor comisiei, ca isi propune ca in acest an sa reabiliteze termic 14.000 de, să vândă circa 9.000 de locuinţe ANL şi să construiasca alte 7.000 de apartamente.

Presedintele Traian Basescu propusese, intr-o scrisoare adresata conducerii Parlamentului, ca pana in 16 ianuarie sa fie dezbatut si aprobat bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale, iar in perioada 16-19 ianuarie acestea sa fie publicate în Monitorul Oficial si sa fie invitate echipele de evaluare ale Uniunii Europene, Bancii Mondiale si FMI.

Senatorii si deputatii pot depune amendamente la comisiile avizatoare intre 4 si 6 ianuarie 2010, potrivit programului de dezbatere si adoptare a proiectului legii bugetului de stat si a proiectului legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2010. Discutiile in plen sunt programate sa inceapta in 11 ianuarie.

Proiectele de buget pentru 2010 au fost depuse de Guvern la Parlament in 24 decembrie. Proiectul bugetului de stat ia in calcul o crestere economica de 1,3% si o rata a inflatiei de 3,7%.