Consiliul Concurentei prezinta in bugetul detaliat pentru 2010 un proiect de 14,238 milioane lei destinat retehnologizarii institutiei si implementarii unor servicii online "catre cetateni, mediul de afaceri si administratia publica". Suma 'prinsa' in bugetul de stat pentru acest proiect este de 2 milioane de lei. Bogdan Chiritoiu, presedintele institutiei a declarat pentru HotNews.ro-EurActiv.ro ca proiectul nu este inca aprobat pentru finantare UE, asteptand ok-ul de la Ministerul Comunicatiilor la inceputul acestui an.

"Este vorba despre retehnologizarea, in mare parte, a institutiei, servicii de informare pentru agentii economici, autoritatile publice si cetateni, practic - solutii de e-government", a explicat Bogdan Chiritoiu. Proiectul isi mai propune:

  • Dezvoltarea unei baze de date de cunostinte in vederea gestionarii si folosirii eficiente a datelor atat in scop informativ pentru public cat si in scop decizional;
  • Interoperabilitatea cu sistemele informatice existente;
  • Intreoperabilitatea cu sistemele ANAF si ONRC
  • Instruirea a 350 de utilizatori, 200 din Bucuresti si 150 in teritoriu

In bugetul pentru 2010, Consiliul Concurentei isi propune cheltuieli de personal de 36,8 milioanede lei, cu 4,15% mai mari decat anul trecut; din care cea importanta crestere avans loc la salariile de merit - 42,86%. Cheltuielile cu bunuri si servicii si cele de capital sun in scadere: cele cu protectia muncii scad, spre exemplu, cu 50% fata de anul 2009 si cele de protocol si reprezentare - cu 21.05%.