Este mult mai greu, politic vorbind, sa faci reforme si sa ai curajul sa iei deciziile corecte. Este mai usor sa maresti pensii, salarii la stat, sa mentii (sau chiar sa maresti) numarul de angajati la stat si la intreprinderile controlate de stat decat sa faci reforma.

Este greu sa impozitezi evazionisti fiscali, mai ales cand acestia au si interese politice. Este mult mai greu sa impozitezi micii evazionisti pentru ca statul este ineficient, neprofesionist si extrem de corupt, stat care, in plus, alimenteaza buzunarele politicienilor.

Si pentru ca a face reforme si a opri robinetul cu bani dinspre stat catre politicieni (inclusiv cei care ii sustin) este extrem de greu, atunci solutia este de a cere mai multe taxe celor care sunt contribuabili onesti.

De data asta tintele sunt firmele de fast-food si cele de productie de bauturi carbo-gazoase. De obicei, firme serioase, care isi platesc taxele la timp si incearca sa respecte legile tarii, precum McDonalds sau Coca Cola.

Desigur, din punct de vedere medical / nutritionist pot exista argumente contra oricarui produs. In plus, firme precum McDonalds au un PR destul de prost in occident, asa ca sunt o tinta extrem de usoara pentru atacuri de tot soiul. Insa guvernul nu a plecat de la premiza de sanatate publica, ci de la cea de a taxa.

Citeste restul materialului si comenteaza peJeopardy.