Guvernul a decis sa infiinteze sau sa reactiveze cel putin 3 Consilii pe langa Guvern, avand misiunea de a-l sprijini pe premier in lupta cu evaziunea fiscala, in domeniul absorbtiei fondurilor europene si la rationalizarea cheltuielilor publice. "Am decis sa infiintam Consiliul interministerial privind absorbtia fondurilor europene. Acest consiliu se afla sub coordonarea directa a primului-ministru si vizeaza aducerea banilor europeni aici, acasa. In al doilea rand, am infiintat Consiliul interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale", a declarat Emil Boc.

Potrivit premierului, in acest consiliu au fost cooptati reprezentanti ai Ministerului Finantelor, Ministerului Administratiei si Internelor, Justitiei si reprezentanti de la celelalte ministere cu componente pe evaziune fiscala.

"Avem ca sarcina ca in fiecare saptamana acest consiliu interministerial sa rezolve o parte din sesizarile pe care le primim de la diverse institutii ale statului, iar pe de alta parte sa perfectionam si sa eliminam din legislatie acele surse si resurse care mai pot constitui pretext de evaziune fiscala. Am reactivat, de asemenea, Consiliul de rationalizare a cheltuielilor publice.

Acest consiliu va fi coordonat de un consilier al primului-ministru si va avea in structura sa reprezentanti de la finante, de la interne, de la munca si de la alte departamente guvernamentale, de la Corpul de control al guvernului, care vor oferi informatii guvernului, primului-ministru, pentru a lua decizii acolo unde se constata in continuare modalitati prin care se risipesc banii publici. El nu va putea lua decizii, dar va putea pregati deciziile pe care membrii cabinetului le vor lua", a declarat Emil Boc.

Deocamdata reprezentantii Guvernului nu au raspuns intrebarilor trimise de HotNews, cu privire la salarizarea membrilor acestor Consilii, numarul total al consiliilor de pe langa Guvern si mai ales daca inainte de infiintarea acestor Consilii nu existau deja structuri cu aceleasi obiective.