BCR a luat un imprumut de 75 milioane euro de la BEI pentru finantarea IMM-urilor

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 11 ianuarie 2010, 12:14 Economie | Finanţe & Bănci

Banca Comerciala Romana (BCR) a contractat la sfarsitul lunii decembrie un imprumut de 75 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru finantarea de proiecte in industrie, turism, servicii si agricultura, se arata intr-un comunicat al institutiei. Valoarea maxima a unui imprumut este de 12,5 milioane de euro, iar costul total al fiecarui proiect eligibil este de maxim 25 milioane de euro.

De asemenea, BCR beneficiaza de o linie de credit acordata de catre BEI in noiembrie 2006, in valoare de 50 milioane de euro, utilizata pentru finantarea a peste 90 proiecte dezvoltate de intreprinderile mici si mijlocii din Romania, cu precadere in agricultura, zootehnie, industria alimentara, industria producatoare, turism si servicii. Cele mai mari proiecte au beneficiat de imprumuturi de pana la cinci milioane de euro, valoarea medie a creditelor ridicandu-se la 550.000 euro.

Peste 75% din fondurile BEI au fost alocate clientilor BCR care au dezvoltate proiecte realizate cu Fonduri Europene, in cadrul a trei programe nationale: Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” si Programul Operational Regional – 4.3 Sprijinirea Dezvoltarii Microintreprinderilor.

Din 1990 pana in prezent, BEI a acordat Romaniei imprumuturi in valoare totala de 7,8 miliarde de euro, din care aproximativ 780 milioane de euro au fost utilizate pentru sprijinirea proiectelor IMM-urilor si municipalitatilor.

BCR gestioneaza active de peste 17,2 miliarde de euro si are in prezent 661 de unitati de retail (pentru populatie si microintreprinderi) si 50 de centre de afaceri. 


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

478 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version