BRD, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA ) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) au semnat o conventie tripartita ce permite acordarea de credite in baza sprijinului financiar acordat producatorilor agricoli din sectoarele vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al reorganizarii si sistematizarii teritoriului. Acest instrument de creditare permite finantarea activitatilor curente ale producatorilor agricoli pana la data platii integrale a acestor sume de la bugetul de stat al Romaniei.

Beneficiarii de sprijin financiar au posibilitatea de a obtine de la BRD credite pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor agricole in valoare de pana la 90% din valoarea estimata a sprijinului.

Creditul va putea fi obtinut in baza unor adeverinte emise de APIA in vederea certificarii cuantumului alocat fiecarei activitati si va fi garantat in proportie de 50% de FGCR.

Potrivit unui comunicat al institutiei financiare, sprijinul financiar se acorda urmatoarelor sectoare: legume si fructe destinate prelucrarii industriale; viticultura; tutun, hamei, cartofi, plante medicinale si aromatice, precum si flori/plante dendrologice si ornamentale si zootehnie (sustinerea ameliorarii populatiilor de animale, imbunatatirea calitatii produselor de origine animala, sustinerea masurilor pentru producerea si comercializarea produselor apicole).

BRD – Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor. Banca are peste 2,6 milioane de clienti si opereaza o retea de peste 930 de unitati.