Dezbaterile pe marginea bugetului in camerele reunite ale Parlamentului au fost blocate din nou din cauza unui amendament aprobat in comisiile reunite de buget finante. Parlamentarii au discutat timp de jumatate de ora daca este sau nu cazul sa fie acordata o pauza de consultari. In timp ce membrii grupului PSD cereau pauza, cei de la PDL solicitau insistent supunerea la vot a amendamentului care constituia marul discordiei. In cele din urma, a fost admisa o noua pauza.

Neintelegerile au pornit de la un amendament din legea bugetului care prevede ca finantarea serviciilor sociale sa fie facuta pe baza standardelor de cost calculate pentru beneficiari aprobate prin hotarare a Guvernului, de la bugetul de stat asigurandu-se 80% din standardul de cost si diferenta din bugetul propriu al judetului. Acesta este un amendament la articolul 5 din Legea bugetului.

Dupa o pauza de aproximativ un sfert de ora, parlamentarii au decis ca amendamentul sa fie retrimis la comisiile de buget finanate. La comisii a mai fost retrimis si un amendament din articolul 4 legat de finantarea bugetelor locale.

In textul initial, nu este prevazut in ce masura contribuie bugetul de stat la finantarea serviciilor sociale. Secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina, sustine ca nu poate fi aprobat acest amendament deoarece ar trebui modificata legislatia in vigoare referitoare la asistenta sociala. Gherghina a mai spus ca pentru acest an, oricum contributia de la bugetul de stat ar fi fost de 80%. Opozitia, in schimb, sustine ca nu este modificata legislatia, ci este completata "o legislatie care are o lacuna esentiala". Liderii opozitiei sustin ca este necesara aprobarea amendamentului pentru a fi stabilite sarcinile fiecarei autoritati in finantarea acestor servicii publice.

Dupa opt ore de dezbateri, parlamentarii au reusit sa discute doar cinci articole din cele 29 cate exista in Legea Bugetului.