Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a declarat, marti, ca Romania intentioneaza sa emita eurobonduri in valoare de 1 miliard de euro, iar termenul avut in vedere este primul trimestru, anunta Mediafax.

Romania va emite, mai mult ca sigur, euroobligatiuni in 2010, in suma de 1,5 miliarde euro, operatiune care va fi probabil un succes, in conditiile in care statul nu se mai poate baza exclusiv pe resursa interna pentru finantarea deficitului bugetar, declara, la jumatatea lunii decembrie, economistul-sef al BCR, Lucian Anghel.

La inceputul lui septembrie 2009, Ministerul Finantelor estima ca va lansa in perioada 1 octombrie - 15 octombrie o emisiune de eurobonduri, cu o valoare cuprinsa intre 500 de milioane euro si 1,5 miliarde euro, cu o maturitate intre 5 si 10 ani.

Institutia a selectat Deutsche Bank, EFG Eurobank si HSBC Bank pentru intermedierea vanzarii de euroobligatiuni, dar caderea Guvernului Boc a obligat Finantele sa amane imprumutul extern.

In noiembrie, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi declara ca emisiunea de eurobonduri va fi lansata in 2010.