Grupul francez Societe Generale a anuntat, luni, ca ia in considerare retragerea de pe piata din Australia si negociaza cu autoritatile de reglementare cu privire la licenta sa bancara, potrivit AFP. Directorul diviziei din Australia a Societe Generale, John Harvey, a precizat ca inca nu a fost luata nici o decizie in aceasta privinta, insa o retragere completa din Australia exista "in mod clar pe agenda".

El a mai adaugat ca Societe Generale discuta cu autoritatea de reglementare in domeniul financiar din Australia (APRA).

"Suntem intr-un dialog cu APRA, iar pozitia lor este ca ne pastram licenta bancara, iar Societe Generale sa continue sa desfasoare operatiuni bancare in Australia", a spus Harvey, citat de Dow Jones Newswires.

"Nu exista o data oficiala pentru inchiderea operatiunilor si continuam sa desfasuram activitati substantiale in Trezorerie si in sectorul financiar", a mai spus John Harvey. Cu toate acestea, banca a transferat deja o parte din personal si a mutat unele afaceri in Hong Kong.

Societe Generale a avertizat saptamana trecuta ca profitul din ultimul trimestru al anului 2009 va fi mai mic decat se asteapta investitorii, din cauza activelor riscante. Banca a anuntat ca se asteapta sa inregistreze un usor profit in ultimul trimestru din 2009, dupa ce a suferit de deprecieri de active in valoare de 1,4 miliarde de euro.