"Astazi, Bursa are o sansa si mai mare de dezvoltare, pentru ca, in conditiile in care finantarea bancara devine mai dificila si mai delicata pentru companii, aplecarea catre finantarea prin bursa, prin alte instrumente decat creditul bancar, ar trebui sa fie foarte importanta". Declaratia vine de la ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, ce a precizat in cadrul unui interviu acordat cotidianului Bursa ca piata de capital ar trebui sa-si demonstreze utilitatea, in mod concret.

"Nu am vazut o initiativa a conducerii Bursei, a actionarilor bursei, in care sa iasa si sa spuna rasunator – «putem fi cel mai important instrument de finantare»”, a subliniat Vladescu. Ministrul a explicat ca se asteapta ca actorii pietei de capital sa fie activi, "nu sa astepte, iar daca vine ceva pe bursa si se coteaza, sa inceapa sa se joace cu actiunile respective".

"Cotarea Fondului Proprietatea nu va face decat sa ridice volumele de tranzactionare si de speculatii. Nu va implementa nici un leu suplimentar in economia romaneasca", a precizat Sebastian Vladescu.

In ceea ce priveste dezvoltarea investitiilor in 2010, ministrul a declarat ca "tot ce este finantat si demarat sau aproape gata sa demareze trebuie sa inceapa". Printre prioritati se afla utilizarea banilor europeni si concentrarea banilor pe fondul de coeziune, transporturi si mediu, dezvoltare rurala.