Deutsche Bank, cea mai mare banca germana, va lansa in a doua jumatate a anului un proiect local, in acest moment boardul bancii mama dand aprobarile finale, a declarat pentru HotNews.ro Radu Zaciu, cel care conduce operatiunile din Romania ale bancii nemtesti. Cel mai probabil Deutsche Bank va oferi servicii locale pentru companiile din Romania, un anunt in aceasta privinta fiind facut si de Juergen Fitschen, membru al Board Managementului Deutsche Bank.

"Discutiile la nivelul boardului din Germania mai dureaza, asa incat proiectul va fi demarat cel mai probabil in a doua parte a anului 2010. Deocamdata nu putem indica un nivel anume al investitiei pe care o avem in vedere", a mai spus Zaciu pentru HotNews.ro. El a revenit in aceste zile din Germania, unde a fost plecat pentru a discuta detalii legate de noul proiect.

Zaciu a deschis in 1998 biroul Deutsche Bank Romania, cu intentia de a obtine o licenta bancara un an mai tarziu. Dificultatile economice ale Romaniei in acel an (exista pericolul intrarii in incapacitate de plata) in care agentiile straine de specialitate au redus de trei ori intr-un singur an ratingul acordat Romaniei, au facut ca proiectul privind obtinerea licentei sa fie retras de pe masa Consiliului de Administratie al bancii mama. Deutsche Bank a mai participat la proiectul achizitiei BCR, dar a fost invinsa de austriecii de la Erste Bank.

La finele lunii octombrie 2009, divizia de real estate a grupului german Deutsche Bank a semnat contractul pentru preluarea celei mai mari cladiri de birouri din Bucuresti, situata in Pipera, in urma unei tranzactii estimate la peste 100 de milioane de euro.