Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Supraimpozitarea bancilor: o idee nefericita

de Emil Stoica     Jeopardy
Miercuri, 20 ianuarie 2010, 9:09 Economie | Finanţe & Bănci

Circula prin lume si s-ar putea sa devina lege in Uniunea Europeana ideea unei taxe pe tranzactii financiare. Chiar si la noi, sindicalistii de la “Cartel Alfa” cer guvernului introducerea unei astfel de taxe.

Sa ne intelegem bine: criza economica mondiala a pornit de la sitemul financiar american, insa nu sistemul financiar de unul singur a generat-o asa cum nici America singura si/sau sistemul financiar american ar fi singurii vinovati. Pentru aducere aminte exista articole pe tema crizei economice in partea de dreapta sus a blogului.

In Romania, BNR a tinut sub un control strict sistemul bancar. Lectiile Bancorex au fost invatate. Pot fi aduse critici BNR – precum faptul ca regulile au fost prea stricte sau ca sistemul bancar pe care il supervizeaza actioneaza precum un oligopol. Insa nu am avut niciun caz de banca romaneasca ce a trebuit sa fie nationalizata; nu am avut niciun faliment.

Romania are o mare problema: evaziunea fiscala. In acelasi timp, Romania este slab bancarizata. Exista o relatie direct proportionala intre cresterea gradului de bancarizare in Romania si incasarile bugetare.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Emil Stoica.Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

557 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version