Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat pentru HotNews.ro ca intalnirile pe care le-a avut astazi la sediul BNR au mers "foarte bine". "Am avut o serie de discutii tehnice, concretizate in mai multe intalniri. Ele au mers din punctul nostru de vedere foarte bine. Urmeaza ca zilele urmatoare sa angajam discutii cu conducerile celorlalte institutii cu care avem programate intalniri", a spus Tanasescu pentru HotNews.ro El si-a petrecut o buna bucata din ziua de astazi la sediul Bancii Nationale, intalnirile terminandu-se in jurul orelor 16:20.

La randul lor, oficialii Bancii Nationale spun ca discutiile au fost relaxate, BNR fiind "cu toate temele facute", potrivit unor oficiali ai Bancii Centrale. "Discutiile de astazi au avut un caracter strict tehnic. Ne-am uitat impreuna pe o serie de indicatori, am discutat depre perspectivele economice pentru acest an si pentru 2011, concluzia fiind ca BNR si-a facut temele si a primit chiar note mari pentru asta. Pe romaneste, am fost felicitati pentru profesionalism", au declarat pentru HotNews.ro surse din BNR.

O misiune a FMI, insotita de experti ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene, se afla incepand de aseara la Bucuresti pentru a doua si a treia revizuire a acordului stand-by, in vederea eliberarii a doua transe, in valoare cumulata de 2,3 miliarde de euro.

Romania are un acord pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.