China ar putea deveni cea mai mare economie din lume in 2020, depasind Statele Unite, prefigurand "schimbarile seismice" care vor avea loc in ierarhia celor mai mari economii ale lumii, potrivit unui raport al PriceWaterhouseCoopers (PwC), citat de AFP. Raportul mai arata ca pana in 2030, cele mai mari zece economii din lume vor fi, in ordine, China, Statele Unite, India, Japonia, Brazilia, Rusia, Germania, Mexic, Franta si Marea Britanie.

"Aceste proiectii arata ca China ar putea fi cea mai mare economie din lume in 2020 si este posibil sa devanseze cu mult Statele Unite pana in 2030", a declarat John Hawksworth, seful departamentului de macroeconomie de la PwC.

Raportul mai arata ca economia Indiei ar putea creste chiar mai repede decat cea a Chinei dupa 2020, datorita populatiei tinere si a ritmului rapid de crestere a populatiei.

Potrivit datelor din anul 2008 ale Fondului Monetar International, in prezent, cele mai importante zece economii la nivel global sunt Statele Unite, Japonia, China, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia, Rusia, Spania si Brazilia.