FMI va face urmatoarea evaluare la finalul lunii aprilie. Pana atunci, Guvernul are cateva termene-cheie, precum adoptarea Legii responsabilitatii fiscale, la finalul lunii martie si reformele in administratia publica, la finalul lunii aprilie. Guvernul mai trebuie sa indeplineasca tintele trimestriale impuse de FMI, inclusiv noua tinta legata de companiile publice, a declarat miercuri, 27 ianuarie, Jeffrey Franks la finalul conferintei de presa in care au fost anuntate rezultatele misiunii din aceasta luna.

Franks a explicat ca a identificat impreuna cu reprezentantii Guvernului zece intreprinderi, cu cele mai mari dificultati, pentru care au fost stabilite anumite tinte de cheltuieli. Aceasta reprezinta o noua conditie inclusa in Acord. "Au fost deja aprobate schimbari legislative care permit Guvernului sa monitorizeze mai atent aceste intreprinderi"

"Problema a fost ca, pana acum, se negociau niste cresteri salariale mari inainte de aprobarea bugetului. Dorim sa inversam total acest proces si a-i forta pe managerii acestor companii sa imbunatateasca situatia financiara", a mai spus Franks.