Documentele, calculele si analizele realizate de Ministerul de Finante arata ca anul acesta se va reduce somajul. "Nu cred ca vom avea multi someri, pentru ca avem crestere economica, deci din acest punct de vedere sunt optimist", a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Intrebat cu privire la declaratia sefului misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, care a afirmat ca somajul ar putea atinge un milion de persoane, Vladescu a replicat: "aceasta cifra nu exista in niciun document".

"Care va fi cifra finala veti vedea la finalul anului", a precizat Sebastian Vladescu, refuzand sa dea mai multe detalii. Declaratia ministrului vine la o zi dupa ce seful misiunii Fondului Monetar International de evaluare a acordului stand-by cu Romania, Jeffrey Franks, a declarat intr-un interviu acordat ProTV ca somajul va continua sa creasca pana la jumatatea acestui an si ar putea atinge un milion de persoane.

Numarul de posturi mentinute in sectorul bugetar va fi stabilit pe baza standardelor de cost si nu exista nici un document oficial incheiat cu FMI care sa prevada un anumit numar de persoane concediate, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.