BCE - aviz favorabil pentru un proiect al BNR

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 4 februarie 2010, 12:41 Economie | Finanţe & Bănci

Banca Centrala Europeana (BCE) a avizat, joi, proiectul de lege transmis de Banca Nationala a Romaniei (BNR) prin care banca centrala capata competente sporite in cazul institutiilor de credit aflate in dificultate. Obiectivul acestui proiect de lege este de a furniza BNR instrumente suplimentare pentru a raspunde rapid si eficient in cazul unei institutii de credit aflate in dificultate si de a consolida puterile administratorului special, oferind acestuia posibilitatea de a implementa o gama larga de masuri de restructurare la o astfel de institutie de credit.

Proiectul de lege pentru care BNR a cerut avizul BCE va modifica si completa Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului.

"BCE apreciaza intentia proiectului de lege de a spori caracterul preventiv al actiunilor care pot fi luate pentru ameliorarea situatiei financiare a institutiilor de credit aflate in dificultate. Mai mult, BCE sustine extinderea raspunderii celor implicati in procedura administrarii speciale in scopul asigurarii stabilitatii financiare si protejarii intereselor deponentilor institutiei de credit", se mai arata in aviz.

Totodata, BCE recomanda BNR sa dispuna, in mod independent, de resurse financiare si de personal suficiente, atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ, pentru indeplinirea atributiilor prevazute de acest proiect de lege.

Proiectul de lege face parte din modificarile legislative care urmeaza sa fie adoptate de Romania, convenite in timpul negocierilor dintre autoritatile romane, Fondul Monetar International si Uniunea Europeana si urmeaza a fi adoptat pana la 31 martie 2010.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

535 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  deci se intampla ceva (Joi, 4 februarie 2010, 18:57)

  otonel [anonim]

  si, ca de obicei, noi nu aflam nimic inainte de a se intampla. Ce deduc eu de aici? Ca sunt probleme in sistemul bancar din RO, dar BNR tace chitic. Vor urma falimente bancare dureroase care vor fi explicate in mod savant de "specialisti" la modul ca tu cetatean trebuia sa-ti dai seama ca banca X sau Y are probleme. De parca eu cetatean obisnuit am acces la situatiile finaciare ale bancilor. Cei cu relatii insa vor afla in timp util!
  • 0 (0 voturi)    
   Va cadea cerul ! (Joi, 4 februarie 2010, 22:17)

   utug [anonim] i-a raspuns lui otonel

   Exista o fabula f veche care circula de peste 2 milenii in multe variante. Gaini cocotate pe niste lemne, uneia i-a cazut suportul pe care se gasea si toate in cor strigau pe limba loc cum ca a cazut cerul. Cam asta se intampla cu Grecia in prezent. Bancile se concureaza intre ele si unele sunt interesate de panica. Mutari de depozite, scad dobanzile la depozitele mutate de cei ce se tem "ca va cadea cerul", cresc profiturile bancilor. In pib-ul UE [18.387.785 mil $] , pib-ul Greciei [357.548 mil $] nu reprezinta mai mult de 2% iar deficitul fiscal de 12% poate fi rezolvat cu 0,02% din pib-ul UE. Eu nu cred ca va cadea cerul si imi las ce am la bancile grecesti.
   Surse in:
   List of countries by GDP
   http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28nominal%29
   The Sky Is Falling
   http://en.wikipedia.org/wiki/The_Sky_Is_Falling_%28fable%29
   Opinion: Europe hopes PIIGS will fly
   http://www.globalpost.com/dispatch/worldview/100122/european-union-greece-eco
   • 0 (0 voturi)    
    erratum (Joi, 4 februarie 2010, 22:42)

    utug [anonim] i-a raspuns lui utug

    In loc de:
    http://www.globalpost.com/dispatch/worldview/100122/european-union-greece-eco
    Se va citi:
    http://www.globalpost.com/dispatch/worldview/100122/european-union-greece-economy


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri