Profitul Deutsche Bank in 2009 a urcat la 5 miliarde de euro, dupa ce in 2008 grupul bancar anuntase o pierdere bruta de de 4,8 miliarde de euro (pierdere neta de 3,9 mld. euro), arata comunicatul bancii, remis joi bursei din Frankfurt.

Profitul celei mai mari banci nemtesti a fost superior asteptarilor, analistii estimand un nivel al profitului de circa 4,3 miliarde de euro. Banca a constituit provizioane pentru creditele clasificate in categoria pierderi, in suma de 560 de milioane de euro.

Grupul financiar german a propus joi, odata cu prezentarea rezultatelor financiare pe 2009, un divident de 75 de eurocenti pe actiune, fata de cel de 50 eurocenti aferent activitatii din 2008.

Afacerile bancii au fost insa afectate de performantele mai slabe ale diviziei de investment banking, iar directorul general executiv, Josef Ackermann, a subliniat in timpul unei prezentari a rezultatelor ca grupul german a fost afectat sever de criza.

Profitul din ultimul trimestru al anului trecut a fost tras in jos si de provizioane de 225 milioane euro constituite la operatiunile din Marea Britanie pentru a amortiza impactul taxei pe bonusuri propusa de guvernul de la Londra. Provizioanele pentru acoperirea creditelor neperformante au urcat in trimestrul patru la 560 milioane euro, de la 544 milioane euro in trimestrul al treilea.

Deutsche Bank va lansa in acest an servicii locale pentru companiile din Romania, dupa cum a anuntat Jurgen Fitschen, CEO pe operatiunile din Germania si membru in boardul executiv al grupului, citat de agentiile de presa internationale.