Bank of America - prima banca din Statele Unite - a fost data in judecata pentru ca a ascuns pierderile filialei sale Merrill Lynch si pentru ca ar fi "manipulat" autoritatile cu scopul de obtine un ajutor masiv din partea statului la sfarsitul anului 2008. Anuntul a fost facut de procurorul general al statului New York, Andrew Cuomo, citat de publicatia franceza Le Monde.

Potrivit responsabilului american, conducerea Bank of America a fost acuzata de o enorma frauda: a ascuns in mod voluntar pierderile masive ale bancii Merrill Lynch, dupa ce a decis sa o cumpere in septembrie 2008, pentru ca actionarii sai sa voteze in favoarea fuziunii.

Dupa ce aceasta tranzactie a fost aprobata - a adaugat Andrew Cuomo- conducerea Bank of America a manipulat guvernul federal astfel incat acesta sa salveze tranzactia, afirmand in mod fals ca va renunta la acest acord in cazul in care nu primeste un ajutor.

La randul sau, Bank of America a respins aceste acuzatii, afirmand ca, intotdeauna, conducerea bancii a fost de buna credinta.