Secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, afirma ca riscul ca Statele Unite sa se confrunte cu o recesiune in W se afla la cel mai redus nivel din ultimul an, apreciind totodata ca relansarea care a debutat anul trecut marcheaza inceputul "procesului de vindecare" al celei mai puternice economii a lumii, relateaza AFP.

Intr-un interviu acordat televiziunii ABC, Geithner a fost intrebat care este riscul aparitiei unei recesiuni in W.

"Riscul ca acest lucru sa se intample este mult, mult mai redus decat a fost in ultimele 12 luni", a raspuns el.

"Ne aflam intr-un moment in care economia a progresat cu un ritm de aproape 6% din produsul intern brut in trimestrul IV al anului trecut, cel mai rapid ritm in ultimii zece ani, deci incepem procesul de vindecare", a adaugat oficialul american.

El a precizat insa ca, pentru moment, guvernul isi mentine doctrina de a sprijini mediului economic. "Vom ajuta la ghidarea economiei pana in punctul in care vom fi siguri nu numai de crestere, ci pana cand vom vedea aceasta crestere transpusa in locuri de munca", a subliniat Geithner.

Aceste declaratii intervin dupa ce cifrele oficiale publicate vineri au indicat ca prima economie a lumii a continuat sa piarda locuri de munca, in decembrie si ianuarie, desi Produsul Intern Brut a crescut, in cifre anualizate, cu 5,7% in ultimul trimestru al anului, potrivit unei prime estimari.