Persoanele care au terenuri agricole pe care nu le folosesc ar trebui penalizate. Avertismentul a fost lansat de ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, ce a declarat ca sustine introducerea de penalizari in astfel de situatii, informeaza Mediafax.

"Nu am discutat cu Ministerul Agriculturii despre impozitarea terenurilor agricole, dar sunt sustinatorul ideii de penalizare a celor care au terenuri agricole, dar nu le folosesc", a declarat Vladescu, la deschiderea sedintei de marti a Bursei de Valori Bucuresti. Tot marti, ministrul Finantelor a subliniat ca nu se pune problema renuntarii la acordul Romaniei cu Fondul Monetar International.

Peste 400.000 de persoane ar putea plati penalizari, din primavara, pentru terenurile nelucrate

Peste 400.000 de persoane, care detin mai mult de 1,5 milioane de hectare de terenuri agricole necultivate, ar putea plati penalizari, din primavara, a declarat marti Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

"In Romania exista 1,5 - 2 milioane de hectare de terenuri agricole necultivate, detinute de 4-500.000 de persoane", a spus Radulescu, citat de Mediafax. El a adaugat ca se poarta discutii pentru stabilirea cuantumului viitoarei taxe.

Terenurile nelucrate reprezinta circa 20% din suprafata arabila a Romaniei, in conditiile in care sunt cultivate circa 8,1 milioane hectare.