Banca portugheza Millennium bcp va vinde 95% din actiunile diviziei sale din Turcia catre Credit Europe Bank, valoarea tranzactiei fiind de circa 62 milioane de euro, potrivit Reuters. Acest acord face parte din strategia bancii de a se axa pe pietele sale prioritare, precum Portugalia, Angola sau Polonia.

In urma acestei tranzactii, banca va inregistra un castig inainte de taxe de 5,4 milioane de euro, care va avea un impact pozitiv asupra capitalurilor bancii.

Millennium bcp va pastra 5% din actiunile Millennium Bank Turcia, insa a convenit cu Credit Europe Bank un mecanism de vanzare a acestui pachet la un pret pe actiune cel putin egal cu cel din tranzactia incheiata pentru participatia majoritara.

Grupul portughez este prezent si pe piata din Romania, prin Millennium Bank Romania, care si-a inceput activitatea in octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara.

De asemenea, si Credit Europe Bank, membra a grupului turc FIBA, este prezenta pe piata romaneasca, prin divizia Credit Europe Bank Romania.