Grecia trebuie sa ia masuri suplimentare pentru reducerea uriasului sau deficit, a declarat luni Olli Rehn, noul comisar european pentru afaceri economice si monetare, inaintea reuniunii ministrilor de finante din zona euro, potrivit AFP.

"Parerea noastra este ca riscurile se materializeaza si, prin urmare, este nevoie de masuri suplimentare", a declarat Olli Rehn.

Ministrul grec de finante a respins insa apelurile pentru adoptarea unor masuri drastice de catre autoritatile de la Atena pentru a-si reduce deficitele si a cerut sprijin "mai explicit" din partea Uniunii Europene.

"Daca anuntam noi masuri de reducere a deficitelor, acest lucru va opri pietele sa atace Grecia?", a spus George Papaconstantinou.

"Cred ca ceea ce va opri atacurile asupra Greciei in acest moment este un mesaj mai explicit care sa faca operational ceea ce s-a decis joia trecuta de catre Consiliul Europei", a mai precizat oficialul grec.

De asemenea, primul ministru George Papandreou a precizat, citat de agentia rusa Ria Novosti, ca Grecia cauta sprijin politic, nu economic de la Uniunea Europeana si comunitatea europeana, avand in vedere ca isi poate rezolva si singura problemele.

"Grecia nu a facut apel la comunitatea internationala sau la Uniunea Europeana pentru ajutor financiar. Grecia intentioneaza sa isi rezolve singura problemele", a spus George Papandreou.

"Ceea ce vrem sa vedem este un sprijin politic din partea tarilor europene si angajamentul lor ferm fata de unitatea europeana" a adaugat el.

Joi, liderii Uniunii Europene au cazut de acord sa sprijine Grecia pentru a depasi problemele economice cu care se confrunta, conform presedintelui Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, care a refuzat sa dea insa alte detalii privind acest acord. Totodata, cancelarul german Angela Merkel a aratat ca Grecia "nu va fi lasata singura, dar exista reguli, iar aceste reguli trebuie respectate".