Emilian Duca, partener la firma de consultanta BDO a declarat marti, 16 februarie, ca TVA-ul va suferi modificari cel mai repede - confirmand declaratiile recente ale altor companii din domeniul fiscal. Tot el a mai spus ca nici cota unica nu va supravietui mai tarziu de anul 2012. Declaratiile au fost facute cu ocazia forumului de fiscalitate TaxEu.

Motivul pentru care va fi modificata cota unica, in opinia sa, este acela ca "ne-am imprumutat si la un moment dat va trebui sa platim banii, iar acesti bani vor fi platiti de catre contribuabilul roman".

Pe de alta parte, reprezentantul Ministerului Finantelor Publice, Dragos Doros, a explicat ca mentinerea cotei unice, precum si celelalte masuri anuntate de Guvern denota existanta stabilitatii fiscale in Romania.

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit, una din principalele facilitati cu care se lauda Guvernul in ultima perioada, nu este vazuta cu ochi buni de catre consultanti. "Are o nuanta mai mult de marketing pentru ca nu vorbim decat de un avantaj de cash-flow. Scutirea pe care o primim acum o vom plati inapoi pe durata de viata a activului", a spus Cristian Radulescu, reprezentantul companiei de consultanta fiscala Taxhouse.