Criza financiara din Grecia poate antrena o reactie in lant in celelalte state europene si sa puna in dificultate sectorul bancar german. Avertismentul a fost lansat de Bafin, autoritatea de supraveghere a institutiilor de credit din Germania.

"Cel mai mare pericol pentru sectorul financiar german provine din dificultatile colective ale PIIGS" (Portugalia, Irlanda, Italia, Grecia si Spania), se arata intr-un memorandum intern al autoritatii germane, citat de Le Figaro.

Grecia ar putea "fi la originea unei perturbari" a intregului sistem. Potrivit raportului Bafin, "speculatiile si problemele financiare care afecteaza intregul PIIGS" ar putea provoca "grave probleme" pe toate pietele.

Avertismentul Bafin a fost lansat in aceeasi zi in care presa germana a scris ca Grecia ar putea primi de la statele membre ale Zonei Euro un ajutor in valoare de 20 - 25 miliarde de euro. Potrivit Der Spiegel, care citeaza "consideratiile initiale" ale ministerului german de Finante, cota fiecarei tari va fi stabilita in conformitate cu proportia capitatului detinut la Banca Centrala Europeana.