Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Schimbare in legislatia RCA: Pagubitii vor putea cere despagubiri inainte de reparatia autovehiculelor accidentate

Schimbare in legislatia Răspunderii Civile Auto: Pagubitii vor putea cere despagubiri, inainte de repararea autovehiculelor accidentate. Masura a fost anuntata luni de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Potrivit modificarii legaislative, asiguratorul RCA va avea obligatia sa stabileasca cuantumul despagubirii la valoarea preturilor practicate de unitatile de specialitate, pentru ca despagubirea primita sa-i permita pagubitului sa isi repare masina. Despagubirile se vor achita in cel mult 10 zile de la depunerea ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei. In cazul unor suspiciuni de frauda, investigatiile vor fi anuntate in maximum 10 zile si nu vor depasi 3 luni. Aceste modificari vin dupa ce, in ultima perioada, o serie de service-uri auto s-au plans ca au sume mari de recuperat de la asiguratori, pentru reparatiile efectuate in baza politelor Casco si RCA. Scandalul dintre asiguratori si service-uri dureaza de cateva luni, iar decizia de acum a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor este un pas in directia impacarii celor doua tabere. Conform specialistilor in asigurari, piata locala de profil se va contracta anul acesta cu aproximativ 10-15 la suta, dupa un sfarsit de an 2009 care a fost neasteptat de bun.

Afacerile Microsoft Romania au scazut cu peste 10% in prima jumatate a anului fiscal, insa vanzarile bune de Windows 7 ar putea intoarce lucrurile

Filiala romaneasca a Microsoft si-a vazut afacerile scazand cu peste 10%, in perioada iulie - decembrie a anului trecut. Obiectivul pentru anul fiscal care se incheie in iulie este insa trecerea pe plus, dupa ce decembrie a fost prima luna de cresteri, a declarat seful Microsoft Romania, Călin Tatomir. Acesta a precizat ca, lunar, se vand cateva zeci de mii de licente Windows 7. Anul fiscal 2008 - 2009 a fost primul din istoria filialei romanesti in care afacerile au scazut. Estimarea arata totusi ca anul fiscal curent ar putea fi incheiat in crestere, desi este greu de crezut ca aceasta ar putea fi de doua cifre, spune Tatomir. Pe regiune, cresterea Microsoft ar trebui sa fie moderata, de 1-2%. Angajamentul filialei de la Bucuresti prevede, insa, un procent superior. Seful Microsoft Romania a declarat pentru HotNews.ro ca sistemul Windows 7 a fost extrem de bine primit. "Cred ca obiectivul de a avea 18-19% cotă de piata cu Windows 7 la finalul anului fiscal este sustinut de vanzarile actuale", a precizat Tatomir. In prezent, compania are 340 de salariati, iar pana la finele anului se are in vederea angajarea a catorva zeci de oameni.

Uniunea Europeana si Germania neaga ca Grecia ar urma sa primeasca un ajutor de 20 - 25 miliarde de euro de la statele din Zona Euro

Uniunea Europeana si Germania neaga ca Grecia ar urma sa primeasca un ajutor de 20 - 25 miliarde de euro, de la statele din Zona Euro. Un asemenea plan nu exista, a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene. Acesta a precizat ca liderii Uniunii Europene "sunt pregatiti si hotarati sa ia o pozitie ferma si coordonata, daca este necesar, dar Grecia nu a cerut nici un singur euro ca ajutor financiar. La Berlin, un purtator de cuvant al Ministerului de Finante a declarat ca Germania nu a luat o decizie in ceea ce priveste acordarea unui ajutor financiar Greciei. Intre timp, oficialii din Grecia sustin ca tara este pregatita sa faca noi pasi din punct de vedere fiscal, pentru a fi siguri ca isi atinge tinta de deficit bugetar. Precizarile Uniunii Europene si ale Germaniei vin la doua zile dupa ce publicatia germana Der Spiegel a scris ca Grecia ar putea primi de la statele membre ale Zonei Euro un ajutor in valoare de 20 - 25 miliarde de euro. Grecia trebuie sa-si refinanteze datoria publica de aproximativ 53 de miliarde de euro.