Premierul Emil Boc, i-a solicitat, in sedinta de guvern de marti, ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, sa analizeze posibilitatea reducerii taxelor parafiscale pana in luna martie. "Domnule Vladescu, va rog sa analizati in perioada urmatoare reducerea numarului de taxe parafiscale pe care le-am redus si anul trecut", a spus Boc.

Potrivit premierului, este vorba de o continuare a reducerii acestor taxe. Anul trecut, au fost eliminate 179 de taxe parafiscale din cele 489 de taxe si tarife parafiscale indentificate de Ministerul Finantelor Publice. "Este un grup de lucru care lucreaza, dar trebuie dinamizat acest proces de reducere a parafiscalitatii in Romania", a afirmat Boc.

Taxa parafiscala este perceputa de o institutie a statului pentru propriul venit.

Premierul a mai cerut elaborarea de urgenta a unui act normativ privind acordarea unui sprijin guvernamental pentru tinerii care infiinteaza firme, in vederea dezvoltarii spiritului antreprenorial.

"Ii rog pe domniii ministri Vladescu si Videanu, avem in cadrul programului legislativ un proiect de lege vizat pe 2010, care se refera la facilitati acordate tinerilor care infiinteaza firme. V-as ruga sa lucrati in regim de urgenta la acest proiect de act normativ, face parte si din prioritatile legislative ale Guvernului, astfel incat sa-l putem finaliza in perioada urmatoare", a spus premierul.