Aproximativ 240.000 de angajati din administratia locala au incasat in perioada 2005-2008 drepturi banesti care nu au fost acordate conform legislatiei in vigoare, in valoare de 240 milioane de euro, potrivit Curtii de Conturi. Anterior, reprezentantii Ministerului Muncii si celor ai Ministerului Finantelor Publice au anuntat ca 400.000 bugetari au incasat anul trecut sporuri ilegale de doua milioane de euro.

Acestia au precizat ca in contractele colective de munca sau prin decizii ale ordonatorilor de credite s-au acordat "tot felul de sporuri si stimulente".

"La sfarsitul lui 2009 erau aproximativ 400.000 de salariati care beneficiasera de drepturi pe langa cele prevazute de lege. Potrivit rapoartelor Curtii, trebuie recuperate drepturi stabilite pe langa lege in suma de doua milioane de euro", a declarat Gheorghe Gherghina, secretar de stat in Ministerul Finantelor.

Printre sporurile identificate de Curtea de Conturi se numara sporul pentru refacerea dupa concediu, spor de relatii cu publicul, prime de casatorie, indemnizatie pentru ziua de nastere a angajatului, indemnizatie pentru tinuta decenta, spor pentru relatii cu publicul sau spor de confidentialitate acolo unde nu era cazul.

Vezi declaratiilor secretarilor de stat Gheorghe Gherghina si Valentin Mocanu